Hop til hovedindholdet

Naturvejledning Danmark logo

Børn, sprog og natur


Dato og tid

Tirsdag d. 17. januar 2023 kl. 09:00 til Onsdag d. 18. januar 2023 kl. 15:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 9. januar 2023 kl. 23:55

Sted

Naturcenter Amager Strand, Øresundsstien 7, 2300 København S Naturcenter Amager Strand
Øresundsstien 7
2300 København S

Børn, sprog og natur


Arrangementsbeskrivelse”Børn, sprog og natur” er et kursus som sætter fokus på, hvordan vi kan understøtte 0-6-åriges sproglige udvikling gennem aktiviteter i naturen. Kurset er tilrettelagt så du undervejs får ideer til, hvordan du kan understøtte børn i dit eget formidlingsarbejde og mulighed for at udvikle dit eget sprogforløb.

Børns kommunikation og sprog har afgørende betydning for en række forhold. Det giver dem mulighed for at udtrykke sig, danne relationer, indgå i fællesskaber og indsamle viden – og på længere sigt har det betydning for, hvordan de klarer sig i skolen og i livet - (Citat Styrkede pædagogiske lærerplaner)

Vi vil på kurset give praksiseksempler på sprogaktiviteter, med afsæt i erfaringer fra Naturcenter Amager Strands, ”Et hjem til rejen”, et sprogtilbud der er udviklet i samarbejde med pædagoger og en lokal sprogkonsulent. I løbet af det sidste år har 75 grupper 0-3-årige afprøvet vores tilbud på Naturcenteret. Se evt. mere om forløbet her: https://skoletjenesten.dk/tilbud/et-hjem-til-rejen-med-fokus-paa-sproglig-udvikling

Du kommer til at afprøve nogle af aktiviteterne på egen krop, og får mulighed for at tilpasse dem til egen praksis. Kurset formidler også pædagogikken bag sprog og udvikling, og hvorfor de styrkede pædagogiske læreplaner er relevante for naturvejleder og andre der arbejder med de mindste børn i naturen.

Kurset er opbygget således

  • Før kurset får du en mail med beskrivelse af forberedelse til kurset – du skal bl.a. vælge et emne som du ønsker at udvikle dit eget sprogforløb over.
  • Under kurset får du, udover en masse viden om børn og sprog, mulighed for at udvikle og arbejde på dit eget sprogforløb, i samarbejde med de andre kursister og underviserne, så de redskaber du får på kurset, kan bruges direkte i din egen formidling.
  • Efter kurset får du tilsendt et kursusbevis fra Naturvejledning Danmark og materialer fra kurset

Ved spørgsmål angående:

 

UNDERVISERE

Pernille Haugaard Jensen er undervisnings- og udviklingsansvarlig på Naturcenter Amager Strand, Skoletjenesten. Hun er uddannet lærer og diplomudannet i Naturfagsdidaktik. Pernille har siden 2015, arbejdet med at udvikle Naturcenter Amager Strand pædagogiske profil - og udvikle specifikke læringstilbud til forskellige alder og målgrupper bl.a. vuggestue, børnehave, indskoling, mellemtrin og udskoling.

Aska Maria Ono Bjerresø er undervisnings- og udviklingsansvarlig på Naturcenter Amager Strand, Skoletjenesten og har arbejdet med udvikling og drift af undervisning på Naturcenteret de sidste fem år. Undervisningen har tilbudt storbyens børn en verden, hvor de kan afprøve og udvikle forskellige sider af sig selv, både fagligt, sprogligt, kropsligt og socialt. Undervisningen handler om naturen på stranden og har haft en science-pædagogisk og naturfaglig vinkel på al undervisning. Udviklingsarbejdet med undervisning har været målrettet børn fra vuggestue over grundskole til studerende ved videregående uddannelse og kurser for voksne.

Malene Karen Meyer er sprogvejleder på Nørrebro/Bispebjerg, og arbejder til daglig med sparring til dagtilbud om integration, sprog og sprogvurderinger. Malene er oprindelig uddannet pædagog og har mange års erfaring med sprogarbejde i Københavns kommune.

 

PRAKTISK

Sted: Naturcenter Amager Strand, Øresundsstien 7, 2300 Kbh S.

Målgruppen: Naturvejledere, pædagoger og andre der har interesse for og lyst til at arbejde med sprog i dagtilbud 0-6 år.

Tidspunkt: Tirsdag d. 17. januar kl. 9-16 første dag og onsdag 9-15 anden dag 2023.

Tilmeldingsfrist: 20. december 2022.

Deltagerantal: 12-25 deltagere.

Pris: 3.750,- kr. inkl. moms for medlemmer og 4.750,- kr. inkl. moms for ikke-medlemmer som dækker oplægsholdere, materialer, forplejning og kursuslokaler.

Andet: Dette kursus indgår som et at de valgfri åbne kurser, der er en del af Naturvejlederuddannelsen.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Naturvejledning Danmark
Tlf: +45 53566286
uddannelse@naturvejledningdanmark.dk

Kontaktinformation til arrangør

Naturvejledning Danmark
Tlf: +45 53566286
uddannelse@naturvejledningdanmark.dk